Entrea hjälper Vätterns Takentreprenad  att delegera och effektivisera

Entrea hjälper Vätterns Takentreprenad att delegera och effektivisera

Vätterns Takentreprenad i Motala har använt Entrea i drygt ett år. Mitt i en hektisk arbetsvecka får vi en pratstund med företagets VD och ägare, Jimmy Printzell, om det nya digitala verksamhetssystemet och vad det betyder för dem.
Om konsten att få betalt för konsumententreprenader

Om konsten att få betalt för konsumententreprenader

Genom våra kontakter med några av TIB:s medlemsföretag vet vi att tvister mellan konsumenter och entreprenörer om betalning för utförda entreprenadarbeten inte är ovanliga. Vi vet också att tvister kan undvikas om det finns ett klart och tydligt skrivet avtal samt annan dokumentation om vad parterna kommit överens om.
Med Entrea kliver Patomella Tak in i den digitala världen

Med Entrea kliver Patomella Tak in i den digitala världen

Malin Patomella, som sköter ekonomi och administration inom Patomella Tak i Luleå och Tak-Tjänst i Piteå, är förväntansfull. Skälet är att man precis ska börja använda det nya digitala verksamhetssystemet Entrea.
Garantitaks bröderna Hagström  är uppväxta på taket

Garantitaks bröderna Hagström är uppväxta på taket

Bröderna Hagström är mer eller mindre uppväxta på olika tak och sedan tjugo år tillbaka äger och driver de Garantitak i Kumla. – När vi växte upp jobbade jag och min bror som tätskiktsmontörer hos vår far, som också drivit ett takföretag, berättar Tomas Hagström när vi får en pratstund med honom.
Goda råd för en trygg upphandling  av taktjänster

Goda råd för en trygg upphandling av taktjänster

Hur får man tätskiktet på taket monterat på bästa sätt och med högsta möjliga kvalitet i alla delar? För att få svar på detta tar vi hjälp av Classe Persson, TIB:s egen expert på upphandling av taktjänster.
Ny handbok med tydliga riktlinjer för infästningar av solpaneler

Ny handbok med tydliga riktlinjer för infästningar av solpaneler

En ny handbok är på gång som möter behovet av enkla och tydliga riktlinjer kring hur infästningar av solpaneler på tak bör göras. Initiativet till handboken har tagits av Hans Månsson, BMI Group, i samarbete med SIS och en rad aktörer inom tak- och tätskiktsbranschen samt solcellsbranschen.
Nytt yrkesutbildningsavtal ska ge lärlingar höjd kunskapsnivå

Nytt yrkesutbildningsavtal ska ge lärlingar höjd kunskapsnivå

Från den 1 juli 2020 gäller ett nytt yrkesutbildningsavtal för yrkesutbildningar som leder till yrkesbevis. - Syftet med det nya avtalet är främst att höja lärlingarnas kunskapsnivå och förstärka deras anställningsskydd, säger Christian Nielsen som är utbildningsrådgivare på Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN).
Digitala verktyg revolutionerar takunderhållet för fastighetsägare

Digitala verktyg revolutionerar takunderhållet för fastighetsägare

Digitala verktyg har inneburit en mindre revolution när det gäller hur underhåll av tak dokumenteras och hur uppgifterna sedan kommuniceras till fastighetsägaren. För att få veta mer om detta kontaktar vi Nynäs Tak Norrlands VD Anders Lindström.
Entrea är utvecklat för att ­Sveriges takentreprenörer ska ­kunna tjäna mer pengar

Entrea är utvecklat för att ­Sveriges takentreprenörer ska ­kunna tjäna mer pengar

- Verksamhetssystemet Entrea är ett nytt digitalt verktyg som utvecklats för att hjälpa Sveriges ­takentreprenörer att jobba effektivare och tjäna mer pengar.