🔹 Therese, hur kändes det att ta emot stipendiet?
– Jag blev väldigt chockad när jag stod på taket och fick samtalet. Det är väldigt roligt att jag har fått det och att mitt jobb uppskattas!

🔹 Vad är det bästa med att vara tätskiktsmontör?
– Det är ett varierat arbete där vi på Jitab bland annat lägger tätskikt, isolerar och gör plåtarbeten. Jag har varit montör i 5 år och jag gillar att det är en varierande vardag.

🔹 Hur upplever du branschen?
– Jag tycker att det är en bra bransch där man har möjlighet att utvecklas. Det finns en viss jargong men den har förändrats genom åren och jag hakar gärna på den så länge tonen är schysst. Jag är en av få kvinnor i branschen och det skulle såklart vara roligt om det kom in fler. Att våga även om det är mansdominerat. 


Motivering från arbetsgivaren Jitab
Therese är en duktig takläggare och vi vill lyfta fram henne lite extra då hon är mycket kompetent, ung och dessutom tillför hon en fin balans i laget.

Om stipendiet
Gunnar Liljefors var både motor och mentor i bildandet och de första viktiga åren för Sveriges Takentreprenörer, då under namnet TIB. Han lämnade ett stort avtryck och för att hedra hans minne bildades en fond där avkastningen skulle bidra till utbildningen hos unga tätskiktsmontörer. Stipendiet uppmärksammar yrkesskicklighet, ärlighet, kamratskap och lojalitet, kundrelationer och arbetsplanering.