Effektivare takprojekt och högre lönsamhet med Entrea

Effektivare takprojekt och högre lönsamhet med Entrea

Entrea är det enda digitala system som takentreprenören behöver för att driva sina projekt effektivare och med mindre slöseri och högre lönsamhet, säger Fredrik Rundgren, VD på CFT Systems.
Lean är den ­japanska vägen till bättre resultat

Lean är den ­japanska vägen till bättre resultat

Idag ställs allt högre krav på Sveriges takentreprenörer när det gäller effektivitet och kvalitet. Lean är en japansk metod och filosofi som praktiserats i byggbranschen sedan 1990-talet och som kan hjälpa företag att nå bättre resultat med befintliga resurser.
En kvalitetsstämpel som visar takentreprenörens höga nivå

En kvalitetsstämpel som visar takentreprenörens höga nivå

TIB arbetar för att upphandlare av tak- och tätskiktstjänster ska få den kvalitetsnivå som de efterfrågar. Därför erbjuder TIB sedan mer än tio år tillbaka sina medlemmar att bli TIB-auktoriserade.
Kampanj för att göra  TIB-auktorisationen mer känd hos Sveriges kommunala bostadsbolag

Kampanj för att göra TIB-auktorisationen mer känd hos Sveriges kommunala bostadsbolag

Det är tryggare för upphandlare av taktjänster att välja TIB-auktoriserade takentreprenörer. För att göra TIB-auktorisationen mer känd och de auktoriserade företagen mer efterfrågade har TIB nyligen kört en rikstäckande informationskampanj.
Gasolbrännare för takarbeten

Gasolbrännare för takarbeten

Efter önskemål från Sveriges takentreprenörer driver TIB just nu ett projekt ihop med Brandskyddsföreningen i syfte att tydliggöra hur en gasolbrännare ska se ut och fungera.
Enklare regel­efterlevnad heta arbeten tak

Enklare regel­efterlevnad heta arbeten tak

I samarbete med Brandskyddsföreningen ­arbetar TIB med att ta fram en handledning som ska förtydliga regelverket kring brandsäkerhet och hur Sveriges takentreprenörer bör agera för att minimera brandrisken vid heta arbeten.
Ny lag ska garantera  att arbetstagaren alltid får lön

Ny lag ska garantera att arbetstagaren alltid får lön

Sedan 1 januari 2019 gäller en ny lag som ska garantera att arbetstagare inom bygg- och anläggningsbranschen alltid får sin lön. Den nya lagen är ännu en utbyggnad av det Huvudentreprenörsansvar som infördes 2015.
Enklaste vägen till en trygg upphandling  – välj en TIB-auktoriserad takentreprenör

Enklaste vägen till en trygg upphandling – välj en TIB-auktoriserad takentreprenör

Det finns ett faktum som alla upphandlare av tak- och tätskiktstjänster vinner på att känna till. Nämligen att man kan försäkra sig om en hög kvalitetsnivå hos de som lämnar anbud genom att välja takentreprenörer som är TIB-auktoriserade.
Upplev gröna tak i verkligheten –  besök Augustenborgs takträdgård

Upplev gröna tak i verkligheten – besök Augustenborgs takträdgård

Om man vill lära sig mer om och uppleva gröna tak i verkligheten kan man besöka Augustenborgs Botaniska Takträdgård i Malmö.