Högt i tak hos Tak Tema

Högt i tak hos Tak Tema

I det här numrets ”hemma-hos-reportage” hälsar vi på hos Tak Tema och får en pratstund med företagets VD, Tommy Gråberg. Han berättar om en hög ambitionsnivå och en öppen företagskultur där medarbetarnas utveckling är en avgörande nyckel till framgång och nöjda kunder.
Förenklad branschtolkning av europeiska standarder för takavvattning

Förenklad branschtolkning av europeiska standarder för takavvattning

Gällande standarder för takavvattning tillämpas sällan eller feltolkas. Detta vill TIB och takbranschen råda bot på genom en förenklad branschtolkning av dessa standarder.
Därför gynnas alla av gröna tak

Därför gynnas alla av gröna tak

För byggherrar och fastighetsägare som med enkla medel vill främja värdet på sina fastigheter är gröna tak en investering väl värd att undersöka. Och de stadsplanerare som vill ha bättre fungerande och mer hälsosamma städer bör absolut ta med gröna tak i sin planering.
I framtiden måste förmodligen alla byggnader vara miljöcertifierade

I framtiden måste förmodligen alla byggnader vara miljöcertifierade

Med anledning av att den svenska miljöcertifieringen Miljöbyggnad uppdaterats till version 3.0, ringer vi upp Sweden Green Building Councils marknadschef Evelina Strandfeldt för ett samtal om varför det är viktigare än någonsin att framtidssäkra sina byggnader genom att miljöcertifiera dem.
Nyheter i Miljöbyggnad 3.0

Nyheter i Miljöbyggnad 3.0

Miljöbyggnad är det mest använda miljöcertifieringssystemet i Sverige. Det kan appliceras på de flesta typer av byggnader – från småhus och flerbostadshus till skolor och kontor. Systemet är baserat på svensk byggpraxis samt svenska bygg- och myndighetsregler.
Svenskt inflytande över europeiska standarder

Svenskt inflytande över europeiska standarder

Att produkter, material och lösningar inom byggbranschen ofta är utformade enligt officiella standarder känner de flesta till. Mindre känt är kanske varifrån standarderna kommer. Eller att segmen­tet tak- och tätskikt är väl representerat i utvecklingen av standarder på europeisk nivå – via bland andra Fredrik Rundgren, VD på Constructech AB samt Anna-Carin Näreskog och Viveka Odlén, projektledare på SIS - Swedish Standards Institute.
Taksäkerhet som lever upp till dagens krav

Taksäkerhet som lever upp till dagens krav

Arbetet med att förebygga olyckor utvecklas ständigt i hela samhället. Det som förr var gängse beteenden och acceptabla lösningar kan numera vara otillräckliga. Även säkerhetstänkandet kring arbeten på våra tak följer en liknande utveckling – med höjda krav och bättre lösningar jämfört med tidigare.

Berland Tak går i täten i Linköping med omnejd

Det är bråda dagar för Berland Tak i Linköping. Mellan ett anbud som ska lämnas in och nästa kundbesök får vi möjlighet att prata med företagets VD Robert Löfdahl – om hur det går för dem och om läget i tak- och tätskiktsbranschen i deras region.